Fitim Meha (schot)

29 december 2018 13:50

Onbekend

Asperen – SVW 0-3

Waar SVW een van de topfavorieten voor de eindzege van de Proxsys Cup is, daar neemt Asperen in poule F de rol van ‘underdog’ in. Desondanks liet Asperen tegen Arkel (5-3) al zien dat de ploeg niet naar de Oosterbliek is gekomen om als kanonnenvoer te dienen.

En ook tegen SVW hielden de mannen in witzwart uitstekend stand. Sterker nog, voor rust waren de beste kansen zelfs voor Asperen. Dennis van Santen kwam oog in oog met SVW-doelman Chamsedinne Sellami, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd.

SVW deed er alles aan om het verschil te maken, maar die missie zou door het geweldige keeperswerk van Asperen-doelman Dennis Rooijackers uitlopen tot een zeer zware bevalling. Pas met de allerlaatste doelpoging van de eerste helft wisten de streepjes doel te treffen. Naser El Mousati verzorgde daarmee een 0-1 ruststand.

Ook in de tweede helft had SVW grote moeite om Rooijackers en zijn defensieve blok te passeren. Het lukte de formatie van coach Tutu Ndona nog tweemaal. El Mousati ramde zijn tweede van de wedstrijd keihard tegen de touwen en Fitim Meha besliste de wedstrijd vier minuten voor tijd op 3-0. Omdat het Asperen niet lukte om het net te doen bollen, waren de drie SVW-treffers voldoende voor een Gorcumse driepunter. Het totaal van SVW staat daarmee op zes punten. Asperen staat na twee wedstrijden nog steeds op de hatelijke nul.