ARKEL - SVW 5-1 "Forse uitglijder SVW in kletsnat Arkel" (verslag: Ronald Tukker)

Arkel 1

5 - 1

SVW 1

16'
Fitim Meha (schot)
Sander Dekkers (schot)
35'
Corné van Horik (schot)
44'
Corné van Horik (solo)
45'
60'
Dylan Verschoor (schot)
89'

Competitie

3e klasse C

10 november 2018 15:00

Onbekend

SVW kreeg vanmiddag op een kletsnat sportpark Schoonzigt een lesje in effectiviteit. Arkel kwam slechts sporadisch voor het doel bij SVW, maar bijna elke kansrijke doelpoging van de thuisclub trof meteen doel. De Gorcumse formatie ging zodoende fors onderuit met maar liefst 5-1. Een uitglijder van jewelste.

In de 15e minuut was de eerste mogelijkheid op de openingstreffer nog voor de streepjes. Hicham Farhou zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. Een minuut later was het alsnog raak. Fitim Meha schoot de bal op doel en doelman Jari van Baalen ging niet geheel vrijuit, zodat het schot doel trof, 0-1. Hoewel SVW het met name op het middenveld lastig had tegen het fel jagende Arkel, kwam het nauwelijks in de problemen gaandeweg de eerste helft. Tot de 38e minuut. Arbiter Vreeswijk paste de voordeelregel onjuist toe, waarna Sander Dekkers de bal oppikte en vanaf 35 meter in de korte hoek binnen knalde, 1-1. Een prachtig doelpunt van Dekkers, maar een domper voor SVW. Het zou snel nog erger worden. Een minuut voor rust prikte de geslepen spits Corné van Horik de bal in de verre hoek binnen, 2-1. Een minuut later was het weer Van Horik, die door het centrum mocht opstomen en de 3-1 ruststand op het scorebord schoot.

In de tweede helft probeerde SVW de thuisclub vast te zetten op eigen helft, wat lukte en zorgde voor een Gorcums veldoverwicht in deze fase. Uitgespeelde kansen leverde het echter niet op. Bij de eerste de beste gevaarlijke tegenstoot was het direct raak. Sander Dekkers besliste het duel met zijn tweede doelpunt van de middag, 4-1. De 5-1 van Dylan Verschoor in de slotminuut was nog slechts voor de statistieken, al strooide het nog wel wat extra zout in de Gorcumse wonden.

SVW kan de periodetitel nu wel uit het hoofd zetten, maar doet nog wel mee in de (brede) top van de 3e klasse C. Aanstaande dinsdag zal SVW in Hei-en-Boeicop aantreden voor de beker. De aftrap bij HSSC '61 - SVW is om 20.00 uur.