Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SVW - DUBBELDAM ZO. 2-0 "Zege SVW in levendig oefenduel" (verslag: Ronald Tukker)

Onbekend

Vanavond oefenden de streepjes tegen de Dordtse zondag 3e klasser Dubbeldam, waar oude bekende Richard Smaal hoofdtrainer is. Smaal vierde in het verleden met SVW zondag diverse successen, zowel op het veld als in de zaal. Zo scoorde hij ooit op Mollenburg met een prachtige lob vanuit de middencirkel.

Op deze warme nazomeravond schoot de thuisclub uit de startblokken. Direct in de 1e minuut al krulde Emre Gulpinar de bal met veel gevoel op de paal. Het had een doelpunt verdiend. In de 4e minuut brak Mike Venderbos door op links, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman Robin van Dijk. Kulubrhan Frezghi passte in de 20e minuut prima diep op Musab Abdirahman, die het houtwerk raakte. Het betere SVW kwam in de 21e minuut dan eindelijk op een verdiende voorsprong. Een dieptepass werd door spits Stefanos Moschatsis op waarde geschat en keurig afgerond door middel van een lob, 1-0. Vlak voor rust kreeg Jerry van Ingen de bal op een presenteerblaadje voor de gelijkmaker. Hij hoefde maar een hoek te kiezen, maar schoot recht in de handen van doelman Angelo Perini.

In de tweede helft werd Dubbeldam diep teruggedrongen op eigen helft, maar SVW verzuimde meerdere malen om de wedstrijd in het slot te gooien. Pas in de 78e minuut was daar Hicham Farhou, die vanaf een meter of 20 de bal kogelhard in de kruising ragde, 2-0. Een prachtig doelpunt, waar Farhou dit seizoen patent op lijkt te hebben. In de slotfase ging SVW wat freewheelen, waardoor de bezoekers nog dichtbij een doelpunt kwamen. Eerst plofte een inzet van Dennis Geschiere op de lat en even daarna schoot Damian Pomper de bal op de paal.

Al met al een nuttig oefenduel, waar SVW bij vlagen goed voetbal liet zien en wederom de nul wist te houden. Aanstaande zaterdag hervat SVW de competitie met een thuisduel. De aftrap bij SVW - De Zwerver is om 15.00 uur op sportpark Molenburg.