SVW - SCHELLUINEN 1-0 "Farhou kopt SVW naar minimale zege in derby" (verslag & foto's: Ronald Tukker)

SVW 1

1 - 0

Schelluinen

Hicham Farhou (kopbal)
45'

Competitie

3e klasse C

13 april 2019 15:00

Onbekend

SVW legde vandaag een heel aardige wedstrijd op de mat tegen het wat tegenvallende Schelluinen. De streepjes misten een handvol grote doelkansen en verzuimden keer op keer om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, waardoor het onnodig spannend bleef. Toch kreeg de wat matte derby de verdiende winnaar. Hicham Farhou scoorde het enige doelpunt en werd daarmee matchwinner.

In de 7e minuut leek de openingstreffer al te gaan vallen in Gorcumse voordeel. Na slap uitverdedigen van Schelluinen, snoepte Farhou de bal af en omspeelde doelman Daniel Goitom. Het schot van Farhou belandde echter in het zijnet. Schelluinen kwam er slechts sporadisch uit. Pas in de 34e minuut werd Angelo Perini tot een redding gedwongen. De sluitpost ranselde de bal weg uit de hoek. Net toen beide teams met 0-0 leken te gaan rusten, was daar weer Farhou. Een prima voorzet vanaf de rechterflank werd door hem binnen gekopt. 1-0. Het was direct de ruststand. Een flinke opsteker voor de streepjes.

Na rust kwam Schelluinen steeds beter in de wedstrijd en moest de thuisclub in zijn achteruit. Ondanks het Schelluinense veldoverwicht in deze fase, kwam de ploeg van trainer Philip den Haan nauwelijks tot kansen. Het bleef met name bij wat afstandsschoten en hoekschoppen. Naarmate Schelluinen wat meer risico ging nemen, kwam er ruimte en kansen voor SVW. Invaller Mergim Shala, die vandaag zijn rentree maakte in SVW 1, was driemaal dichtbij een doelpunt. In de 79e minuut werd de inzet van Shala gered door Goitom. In de slotfase produceerde de SVW-er tot tweemaal toe een te zacht schot, om de ervaren Goitom te kunnen verrassen. Omdat een slotoffensief van Schelluinen uitbleef, bleef het bij 1-0.

Dankzij de benauwde zege blijven de streepjes meedoen om de plaatsen, die aan het eind van het seizoen recht geven op nacompetitie om promotie. Met nog maar vier wedstrijden te gaan, dient SVW dan wel een resultaat te halen volgende week in en tegen Ameide. De aftrap bij Ameide - SVW is dan om 15.00 uur.