SVW - ASV Arkel 2-3 'Streepjes met lege handen' (Verslag: Patrick Sleeuwenhoek / foto's: Ronald Tukker & Den Uijl Fotografie)

SVW 1

2 - 3

Arkel 1

6'
Jesse Hoogewoning
Hicham Farhou (kopbal)
26'
Hicham Farhou (penalty)
61'
75'
Jesse Hoogewoning (afstandschot)
88'
Corné van Horik (penalty)

Competitie

3e klasse C

25 mei 2019 14:30

Onbekend

De laatste wedstrijd van het seizoen paste precies in het seizoen van SVW. In het duel waarin Arkel de titel greep was de thuisploeg de bovenliggende partij maar wist het uiteindelijk geen resultaat uit het duel te slepen. Hierdoor eindigt een redelijk goed seizoen met een lichte teleurstelling en kan men zich na de 2-3 nederlaag richten op het nieuwe seizoen.

Voor zo'n kleine 1000 toeschouwers begonnen de gasten uitstekend aan de wedstrijd. Een klutsbal viel gelukkig voor de voeten van jongeling Jesse Hoogewoning die Arkel op voorsprong schoot: 0-1. SVW was niet van slag want aan de andere kant belandde een inzet van Ahmed Kelifa op de lat. Op het half uur kwam SVW op gelijke hoogte nadat Hicham Farhou zichzelf vrij speelde en droog over de grond raakt schoot: 1-1. Vijf minuten later speelde Farhou zich wederom vrij maar zijn inzet was een rolletje voor doelman Jari van Baalen. Aan de andere kant was doelman Angelo Perini scherp na een tekort terugspeelbal. Vlak voor rust ontsnapte Lorenzo Agnoli, aan een rode kaart nadat hij de doorgebroken Farhou vast hield maar scheidsrechter van der Wiel beoordeelde het als te ver van het doel.

Na de rust kwam ASV Arkel feller uit de rust maar produceerde het alleen schot van Sander Dekkers alvorens de thuisploeg de leiding nam. Hicham Farhou ging in de zestienmeter over het been van Robert Scheurwater en de arbiter wees naar de stip. Hicham Farhou benutte zelf de toegekende strafschop: 2-1.
Hierna had SVW de wedstrijd in het slot moeten gooien met de ruimte die het kreeg. Een overtal situatie werd niet goed uitgespeeld. Aan de andere kant viel Jesse Hoogewoning pardoes in het doel: 2-2.
SVW was mentaal gebroken en gaf ruimte weg doordat het risico ging nemen. Daan Ruwaard werd in de zestien neergehaald en ook hier ging de bal op de stip. Corné van Horik, die voor de rest van de wedstrijd goed uit de wedstrijd werd gespeeld door Michel Vinken, benutte de strafschop en zette ASV Arkel op een 2-3 voorsprong.
In de blessure tijd had Arkel nog verder uit kunnen lopen maar inzet van Remie Schuurman werd gekeerd door Perini en Daan Ruwaard raakte de lat. ASV Arkel won gelukkig in Gorinchem en bekroonde zich tot de terechte kampioen van de 3e klasse C.

Door de 2-3 nederlaag grijpt SVW naast de nacompetitie en kan men zich focussen op het nieuwe seizoen!

SVW - ASV Arkel 2-3 (1-1)
6. 0-1 Jesse Hoogewoning
26. 1-1 Hicham Farhou
61. 2-1 Hicham Farhou (Strafschop)
75. 2-2 Jesse Hogewoning
88. 2-3 Corné van Horik