Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

IFC za. - SVW 0-2 "Zakelijke zege SVW tegen hekkensluiter" (verslag: Ronald Tukker)

IFC 1

0 - 2

SVW 1

14'
Assist: Zeki Laaiti
83'

Onbekend

SVW speelde vanmiddag in Hendrik-Ido-Ambacht een matige wedstrijd op de kunstgrasmat van IFC, maar won wel en hield al voor de derde keer in deze competitie de nul. De streepjes hadden niet heel veel te duchten van de hekkensluiter, maar verzuimden wel om de wedstrijd vroeger in het slot te gooien.

Na een klein kwartier creëerde SVW zich de eerste kans en het was meteen raak. Zeki Laaiti stuurde Hicham Farhou dwars door het centrum diep en Farhou tikte de openingstreffer in de verre hoek, 0-1. Een prima aanval ging aan het doelpunt vooraf. Even later kopte Michel Vinken de bal uit een hoekschop net voorlangs het doel van Sander van Strien. In de 25e minuut was het weer SVW, ditmaal een grote kans voor Fitim Meha, die het doel wat te hoog zocht in de afronding. SVW had in deze fase veel balbezit, maar deed daar voor het doel te weinig mee. Pas in de 27e minuut werd de thuisclub even gevaarlijk, toen Wesley de Hoog een rebound een meter over het doel van Angelo Perini knalde.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. SVW valt aan en IFC kan er slechts sporadisch uit komen in de tegenstoot. In de 58e minuut had Mike Venderbos de vroegtijdige beslissing in de wedstrijd op de schoen, maar één tegen één met doelman Van Strien kwam laatstgenoemde als winnaar uit de strijd. In de 66e minuut had SVW pure pech, toen Zeki Laaiti vol van afstand uithaalde en zijn inzet via de lat terug het veld in zag kaatsen. Een kwartier voor tijd wist ook Ahmed Kelifa oog in oog met Van Strien de doelman niet te verschalken. Zo bleef de beslissing uit en had IFC zelfs gelijk kunnen komen. Invaller Jip Kegge snelde op Perini af en Kegge probeerde in de 81e minuut te scoren via een lobje, maar dit kwam niet geheel uit de verf. Twee minuten later besliste Hicham Farhou het duel. Hij krulde een vrije trap keurig in het doelnet, 0-2. Het was meteen de eindstand.

Aanstaande dinsdag speelt SVW om de EM-Cup uit tegen Almkerk (aftrap 20.00 uur). Volgende week zaterdag speelt SVW thuis. De aftrap bij de derby SVW - Meerkerk is om 15.00 uur.