17 november 2018 14:30

Scheidsrechter

Rick Sturm

Onbekend

Wie vanmiddag aanwezig was op sportpark Streveland was getuige van een comeback, die zelden is vertoond. Een onthutsend zwak startend SVW stond in no time met 2-0 achter en kreeg vlak voor rust, zo leek het, de definitieve knock-out om de oren, 3-0.Maar niets was minder waar. In de slotfase van het knettergekke duel, wisten de streepjes maar liefst vier keer te scoren, waardoor de ploeg van Tutu Ndona uiteindelijk met drie punten in de sporttas naar Gorinchem terugkeerde. En het was nog een verdiende zege ook.

SVW startte als een natte krant aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut kopte Andy van Vugt de bal met een keurige boog over doelman Angelo Perini heen, 1-0. De streepjes waren nog niet bekomen van deze vroege domper, of de 2-0 lag al in het netje. Tim den Besten profiteerde van defensief geklungel en mocht de 2-0 aantekenen. In deze fase speelde SVW slap en ongeconcentreerd, waardoor het overal op het veld telkens minimaal een stap te laat kwam en soms zelfs meer. Na 29 minuten kwam daar al de eerste ingreep van trainer Ndona. De goed spelende Mergim Shala werd om tactische redenen gewisseld en Mike Venderbos mocht het op de spitspositie gaan proberen. Nog in dezelfde minuut schoot Ahmed Kelifa voor het eerst namens de gasten op doel. Zijn schot in de korte hoek werd gered door doelman Bouke de Jong. In de blessuretijd van de eerste helft gooide Streefkerk de wedstrijd, zo leek het althans, definitief in het slot. Jaro Lieuwen mocht dwars door het centrum opstomen naar het SVW-doel en rondde zijn actie met een schuiver in de korte hoek doeltreffend af, 3-0.

In de tweede helft zou alles anders worden. SVW liet in de 58e minuut al van zich horen, toen Mike Venderbos een slippertje van doelman Bouke de Jong afstrafte en zo voor 3-1 zorgde. Arbiter Sturm keurde het doelpunt na hevige protesten van de Streefkerk-spelers echter alsnog af. In de 67e minuut schoot Fitim Meha de bal vanuit kansrijke positie naast en over het doel. Ondanks de grote achterstand bleef SVW echter aanvallen en knokken voor een resultaat, in tegenstelling tot de thuisploeg, die de hele tweede helft achteruit liep, om zodoende te trachten de voorsprong te consolideren. Pas in de 73e minuut was het eindelijk raak voor de streepjes. Een voorzet van Hicham Farhou werd door Mike Venderbos op waarde geschat en in de verre hoek binnen gekopt, 3-1. SVW ging hierna nog opportunistischer de aanval zoeken en Ndona stuurde centrumverdediger Michel Vinken naar de punt van de aanval. Het bleek al snel een succesvolle omzetting. Zes minuten voor tijd belandde de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Vinken, die meteen uithaalde, 3-2. SVW geloofde door dit doelpunt weer in het behalen van een punt en bij Streefkerk sloegen zichtbaar de zenuwen wat toe. "Het zal toch niet?" Het zou toch wel! In de blessuretijd kreeg SVW na een overtreding op Farhou een vrije trap te nemen op de rand van de zestien meter. Hicham Farhou ging zelf achter de bal staan en krulde de bal richting doel. De Streefkerkse muur veranderde de bal echter zodanig van richting, dat doelman Bouke de Jong volstrekt kansloos was, 3-3!! De koek was nog niet op, want door de vele blessurebehandelingen werd er maar liefst acht minuten blessuretijd bijgeteld. In de 94e minuut kwam de ultieme bekroning van de ongelofelijke Gorcumse comeback. Farhou zette de bal nog maar eens voor en Musab Abdirahman kopte de bal prima in de verre hoek binnen, 3-4!!! De spelers vlogen elkaar van dolle vreugde in de armen en sprintten massaal richting de zijlijn. Ook de complete SVW-bank sprintte richting Musab en alle andere spelers, om het feestje mee te vieren. Een bizarre ontknoping van een knettergekke wedstrijd.

Dankzij deze zege blijft SVW in de brede top van de 3e klasse C meedraaien. Aanstaande dinsdag is het SVW - Zuilichem om de EM-Cup. De aftrap is om 20.00 uur. Zaterdag speelt SVW voor de derde keer op rij een uitwedstrijd in de competitie. De aftrap bij Alblasserdam - SVW is om 14.30 uur.