SVW - STREEFKERK 1-0 "Minimale zege in matig duel" (verslag & foto's: Ronald Tukker)

Onbekend

SVW pakte vanmiddag de kleinst mogelijke zege, maar het won dus wel weer een officieel duel. Dat was voor het eerst sinds 1 december 2018, dus de zege was zeer welkom bij de streepjes.

De eerste helft was van beide kanten van een bedroevend niveau. Er werd in een veel te laat tempo gespeeld. Passes kwamen niet aan of vlogen pardoes over de zijlijn. De spaarzame hoogtepuntjes zijn snel genoemd. In de 14e minuut een schot van Mark de Lange, dat net over het doel ging. In de 22e minuut werd een slippertje van Angelo Perini niet afgestraft, omdat een lobje net over het doel stuiterde op de natte kunstgrasmat. En in de 37e minuut schoot Hicham Farhou na een knappe slalom voor het eerst op het doel van Streefkerk. Dat was het wel.

Na rust schakelde de thuisclub een tandje bij. Na een prima voorzet vanaf de rechterflank kopte Naser El Mousati de bal hard op de lat. Een minuut later teisterde Ahmed Kelifa opnieuw het houtwerk, ditmaal stond de paal een treffer van SVW in de weg. Bij SVW kwamen Mike Venderbos en Bjorn Trapman in de ploeg. Na iets meer dan uur was het dan eindelijk wel raak voor de streepjes. Ahmed Kelifa kopte de bal van dichtbij in het dak van het doel, 1-0. De thuisclub verzuimde daarna de score uit te bouwen. Zeki Laaiti schoot van afstand net naast het doel en in de blessuretijd was Mike Venderbos nog dichtbij een treffer. Streefkerk drong nog wel een beetje aan in de slotfase, maar kon in de 7 minuten blessuretijd geen uitgespeelde kansen meer afdwingen., zodat de goede fluitende arbiter Piket de wedstrijd op een stand van 1-0 affloot.

Volgende week speelt SVW de Gorcumse derby tegen de buren van Unitas. De aftrap bij Unitas za. - SVW zal om 15.00 uur zijn.