Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW JO15-1 heeft de topper tegen Unitas JO15-1 in blessuretijd uit handen laten glippen. Beide teams waren vooraf nog zonder puntverlies en blijven samen bovenaan staan in de Hoofdklasse C.

SVW begon goed aan de wedstrijd: Efe werd goed vrijgespeeld, maar schoot de bal voorlangs. Het plan was om Unitas de bal te geven en vanuit de omschakeling gevaarlijk te zijn. Dat werkte de 1e helft goed. Na 25 minuten kreeg Mikail de bal op links en gaf een fraaie crosspass op Efe die zijn tegenstander te snel af was en scoorde 1-0! Niet lang daarna kwam Efe vanaf rechts naar binnen en legde de bal af op Mauro, hij schoot de bal hard langs de keeper 2-0! Via kansen van Maxim en Natu die de lat raakte bleef SVW gevaarlijk. Unitas had meer balbezit, maar creëerde weinig kansen. Verder dan een bal op de lat en wat schoten van afstand kwam het niet.

De 2e helft was Unitas duidelijk de betere partij. Het had hetzelfde percentage balbezit, maar SVW kwam er niet meer gevaarlijk uit. Er werd te verdedigend gedacht en vergeten vrij te lopen in bezit. Hierdoor werd te veel voor de lange bal gekozen en te weinig naar voren aangesloten. Unitas kwam halverwege de 2e helft op 2-1. De 2-2 hing in de lucht, Ryan plukte een vrije trap uit de kruising en de lat bracht redding. Maar in de blessuretijd viel een corner toch gelukkig binnen voor Unitas 2-2. Het punt werd door SVW beschouwd als een nederlaag en door Unitas gevierd als een overwinning.

Wat de wedstrijd wel ontsierde, waren de continue klagende ouders / trainers van Unitas. Het hing de scheidsrechter zo de keel uit dat hij de wedstrijd zelfs tijdelijk stil legde tijdens de 1e helft. Wanneer sommige Unitas-spelers tegen elkaar zeggen, dat ze liever zonder ouders langs de lijn voetballen, dan is dat misschien een moment voor enige zelfreflectie. Op het veld gaven de spelers in ieder geval vaak het goede voorbeeld. Onderstaand moment werd door de fotograaf vastgelegd en hier kunnen sommige volwassenen een voorbeeld aan nemen.

Alle foto's van de wedstrijd zijn te bekijken door op een van de bovenstaande foto's te klikken of op de facebookpagina van Den Uijl Fotografie.