3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6135287

In het degradatieduel met Oranje Wit had SVW lang uitzicht op een resultaat in Dordrecht. Maar met de haven in zicht lieten de streepjes zich, net als eerder dit seizoen tegen Nivo Sparta, op identieke wijze de kaas van het brood eten. Oranje Wit vierde feest en SVW droop af met een flinke kater.

De beginfase was voor de thuisclub. Al in de 4e minuut ontsnapte SVW aan een vroege achterstand, toen een mogelijkheid voor Oranje Wit op de lat boven doelman Lex Kramers eindigde. Wat volgde was een fase waarin SVW de controle had en de bovenliggende partij was. In de 26e minuut leidde het tot een strafschop, nadat een goede aanval over links onreglementair was gestuit. Hicham Farhou schoot de strafschop hard en zuiver binnen, 0-1. In de 38e minuut stond het aluminium weer een treffer van Oranje Wit in de weg. Anouar Said knalde op de lat en beide ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Na rust loerde SVW op de counter en daarin kreeg het ook zeker mogelijkheden, maar de steeds groter wordende ruimtes werden onvoldoende benut door de manschappen van trainer Tutu Ndona. Zowel op de passing als op de afronding viel genoeg aan te merken, waardoor Oranje Wit in de wedstrijd kon blijven. In de 79e minuut viel de gelijkmaker, toen Raul Louwman volledig vrijstaand binnen mocht koppen, 1-1. De thuisclub ging op jacht naar de zege en met kunst- en vliegwerk bleef SVW overeind. Tot de 96e minuut. Arbiter Huser wees naar de stip en Mike Langerak mocht aanleggen vanaf elf meter. De inzet werd knap gekeerd door Lex Kramers, maar in de rebound was het alsnog raak, 2-1.

Volgende week zal SVW thuis aantreden tegen subtopper DTS Ede.
De aftrap op Sportpark Molenburg staat gepland om 14.30 uur.