W.A. Scholtenlaan 138
6865NA
DOORWERTH
tel. 026-3336570

Duno D en SVW maakten er een waar spektakelstuk van in het bosrijke en heuvelachtige Doorwerth. Op sportpark de Waaijenberg was mevrouw Hoogendijk de arbiter. Ze had haar handen vol aan de op en neer golvende en bij vlagen stevige wedstrijd, maar floot een verdienstelijke partij. SVW sleepte op karakter en teamspirit de overwinning over de streep, al had het daar diep in blessuretijd nog wel een katachtige reflex van Lex Kramers voor nodig.

De eerste tien minuten waren voor de thuisclub. Via de levensgevaarlijke en pijlsnelle buitenspelers werd en gevaar gesticht via de flanken, maar de SVW-defensie had telkens een passend antwoord paraat. In de 11e minuut kwamen de streepjes op voorsprong. Een schot werd door de doelman niet goed verwerkt, waarna Hicham Farhou de bal van dichtbij via zijn knie binnen werkte, 0-1. In de 23e minuut stond het alweer gelijk. Een lange bal voorwaarts alleen door Justin Paal goed ingeschat en hij kon eenvoudig de 1-1 binnen wandelen. Na ruim een half uur leek Duno op 2-1 te komen, maar na een vlagsignaal en overleg tussen arbiter Hoogendijk en de grensrechter, werd het doelpunt afgekeurd wegens geconstateerd buitenspel.

In de tweede helft had SVW de wedstrijd nog beter onder controle. In de 65e minuut een aanval van SVW, waarna het schot van Hicham Farhou gekraakt werd en in de handen van de doelman rolde. In de daarop volgende tegenaanval redde Lex Kramers goed. Duno begon steeds nerveuzer de aanval te zoeken, maar dat gaf SVW meer ruimte en mogelijkheden in de counter. Een snelle tegenstoot van SVW ging over de linkerflank en via een voorzet van Patrick Zwart kwam de bal bij Mounir el Ouazizi, die de streepjes weer op voorsprong schoot, 1-2. In de slotfase nog kansen voor Duno (schot naast) en SVW in de counter (niet goed uitgespeeld). De ultieme kans voor de thuisclub kwam echter nog in de 95e minuut. De arbiter zag een handsbal (gemaakte videobeelden wezen later uit dat het geen hands was) en legde de bal op de stip. Thijs van Amerongen legde aan voor de gelijkmaker, maar doelman Lex Kramers dook de bal katachtig uit de hoek.

Dankzij deze sterke zege klimt SVW naar de 7e plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag spelen de streepjes thuis. De aftrap bij SVW - SVL staat gepland om 14.30 uur.