Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW en Nivo Sparta speelden vanmiddag een compleet krankzinnige wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. In de eerste helft was SVW heer en meester en was de 3-0 voorsprong niet eens geflatteerd. Na rust waren zowel SVW als Nivo totaal onherkenbaar. Nivo zette de schouders eronder en SVW gaf de wedstrijd totaal uit handen, met maar liefst zes tegendoelpunten tot gevolg. Toen alle rook was opgetrokken stond er een ongelofelijke 4-6 eindstand op het scorebord.

SVW startte goed en fel in dit belangrijke degradatieduel. Bij een zege zouden de streepjes Nivo tot op één punt naderen en mogelijk nog de nacompetitie kunnen bereiken. Bij een nederlaag was het over en uit voor SVW in de 1e klasse en zou degradatie onafwendbaar worden. Al in de 9e minuut was de Gorinchemse formatie dichtbij de openingstreffer. Het schot van Mounir el Ouazizi werd gepakt door de Zaltbommelse doelman. In de 16e minuut de eerste en enige kans voor Nivo in de eerste helft. Een scherpe voorzet vanaf rechts kon net niet worden binnen gegleden door de spits van de gasten. Na ruim een kwartier een inzet van Maxim Kivaka, die met enige moeite tot hoekschop werd verwerkt. In de 23e minuut weer SVW in de aanval, Ahmed Kelifa schoot in de handen van de doelman. Wat volgde waren 5 bizarre minuten. In de 26e minuut de zoveelste balverovering van het fel druk zettende SVW, Adem Kahraman zette voor op Mounir el Ouazizi, die van dichtbij raak schoot, 1-0. Een minuut later verdubbelde Mounir el Ouazizi de score, met een prima schuiver onder de doelman door, 2-0. In de 30e minuut een uitglijder in de Nivo-defensie, die door Patrick Zwart hard werd afgestraft, 3-0. Het was ook meteen de ruststand, omdat SVW verzuimde door te drukken en de teugels even wat liet vieren. De wat mindere concentratie bij SVW in het laatste kwartier voor rust leverde echter geen schade op, waardoor de 3-0 ruststand comfortabel leek.

Al snel in de tweede helft bleek Nivo Sparta met een totaal andere beleving de kleedkamer uit te zijn gekomen. In de 49e minuut tikte Tonni Maric de 3-1 binnen. SVW herpakte zich en in de 52e minuut eindigde een aanval over schijven op de paal, na een inzet van Mounir el Ouazizi. Na een uur spelen stormden Patrick Zwart en Mounir el Ouazizi samen op het doel van Nivo af, maar laatstgenoemde struikelde in het zicht van de haven, waardoor deze grote kans niet de bevrijdende 4-1 opleverde. Met nog ruim een kwartier te gaan was de marge nog altijd ruim. Maar in de 72e minuut raakte de vuist van doelman Lex Kramers slechts het luchtledige en Frenk Schaap kopte raak, 3-2. Twee minuten later werd wedstrijd op zijn kop gezet met de gelijkmaker van Tonni Maric, 3-3. Daarmee was de koek nog niet op. In de 80e minuut een overtreding van Denzel Libretto, die door arbiter Klaare met een directe rode kaart werd bestraft. Het toch al aangeslagen SVW moest dus ook nog eens met 10 spelers verder tegen het bloed ruikende Nivo Sparta. In de 86e minuut was de remontada van de ploeg uit Zaltbommel compleet. Frenk Schaap joeg de 3-4 in de touwen. Diep in blessuretijd counterden de gasten zich ook nog naar de 3-5, wat de genadeklap voor de streepjes betekende. Een minuut later stond het echter alweer 4-5, via Mounir el Ouazizi, die zijn derde doelpunt van de middag noteerde. SVW probeerde het nog wel met de moed der wanhoop, maar het slotakkoord van de krankzinnige degradatiethriller was voor Nivo, dat in zevende minuut van de blessuretijd de 4-6 scoorde.

De degradatie van SVW naar de 2e klasse is door deze uitslag nog slechts een kwestie van tijd. Mogelijk zal het lot van de Gorinchemse formatie over twee weken al worden bezegeld. SVW speelt dan op zaterdag 13 mei in Doetinchem tegen DZC ’68. De aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 15.00 uur.