SVW 1 - Oranje Wit 1

SVW 1 - Oranje Wit 1

De eerste ontmoeting was in het seizoen 1998/99. SVW won met teammanager Robert Sluijk binnen de lijnen met 4-0. Dick van Veen maakte twee doelpunten en Robert Verduin en Johan Schrijver verzorgde de andere doelpunten. In 2008 was er een beker ontmoeting die gewonnen werd door de gasten. Adilson Tavres Lopes werd matchwinnaar (0-1). Een seizoen later was de laatste officiële ontmoeting. Een merkwaardig duel werd het. Het werd een forse nederlaag met 0-5. Daarin werden 3(!) strafschoppen gegeven aan Oranje Wit en Dennis van Munster ontving al vroeg in de wedstrijd een rode kaart. In de voorbereiding speelde men nog een oefenduel tegen elkaar. Patrick Zwart opende de score en Mike Langerak bepaalde na de rust de eindstand (1-1).

Oranje Wit is nog steeds niet veilig in de 1e klasse D. Het heeft twee punten meer dan Sliedrecht en Nivo Sparta dat op een nacompetitie positie staat. Wel heeft het een relatief ‘makkelijk’ programma met het gedegradeerde SVW en Achilles’29 dat nagenoeg gedegradeerd is. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen in Dordrecht maar net als vorig seizoen dient het zich in de slotfase van de competitie veilig te moeten spelen voor een langer verblijf in de 1e klasse D. De Dordtenaren wonnen dit seizoen 8 wedstrijden. Duno D werd met 2-1 verslagen en bij SVL won het met 0-3. Het enige gelijkspel werd op de openingsdag van de competitie behaald: tegen Bennekom werd het 3-3. Er gingen 13 duels verloren: Scherpenzeel was met 1-3 te sterk en vorige week verloor het van runner-up LRC met 1-4. Ibo Ozbilek en Brandon Konemann zijn met 9 doelpunten de clubtopscorers voor het elftal van trainer Faissal Kadi Wahabi, die een verleden heeft bij de streepjes zowel als spelers als trainer.
Het zag er al naar uit maar na de 7-1 nederlaag bij DZC’68 is SVW officieel gedegradeerd naar de 2e klasse. In deze klasse zeker geen schande want het betreft een zware klasse waarin SVW dit seizoen helaas te kort kwam voor een langer verblijf. De laatste twee duels wilt het zich nog enigszins presenteren in de 1e klasse maar dit zal zeker niet mee vallen tegen Oranje Wit en Scherpenzeel. Het heen duel verloor SVW heel zuur in de blessuretijd. Het kwam door een benutte strafschop van Hicham Farhou op voorsprong maar liet in de slotfase de zege glippen. In de blessuretijd redde doelman Kramers de toegekende strafschop maar de rebound ging er jammerlijk alsnog erin.

Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr Richard van de Rest uit Dordrecht. Hij floot ons eerder bij het duel SVW – DTS’35.
Pupillen van de week zijn: Soufian Ellayti (9jr) en Prosper Conde (12jr).