van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

In een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen, trok SVW uiteindelijk diep in blessuretijd aan het kortste touwtje. De streepjes verspeelden een 0-2 voorsprong in de slotfase en kregen zelfs nog de 3-2 om de oren. Abdullah Tan was met zijn winnende treffer het goudhaantje in Zaltbommel.

De eerste kans in het snel op en neer golvende duel was voor SVW. Denzel Libretto kwam in kansrijke schietpositie, maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. In de 16e minuut een lange bal achter de defensie van SVW, die door Frenk Schaap maar net over het doel werd geschoten. Wat volgde was een sterke fase van SVW. In de 26e minuut een prima counter van de streepjes. Mounir el Ouazizi passte naar Patrick Zwart, die via de binnenkant van de paal beheerst afrondde, 0-1. Zes minuten later werd de score al verdubbeld. Een strakke vrije trap van Hicham Farhou werd door Merlijn Bax met een boogje over zijn eigen doelman heen binnen gekopt, 0-2. In de slotfase van de eerste helft kwam SVW goed weg. Eerst was het Frenk Schaap die de paal raakt en in de daarop volgende scrimmage werd de bal van dichtbij over het doel gekopt.

In de tweede helft ging Nivo Sparta op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 50e minuut was de thuisclub dichtbij, maar Lex Kramers redde tot twee keer toe op doelrijpe inzetten. In de 72e minuut was het dan toch raak en bracht Nivo de spanning volledig terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Bram Nijhoff vloog onhoudbaar richting de bovenhoek, 1-2. Zes minuten later de gelijkmaker. Een inzet van Iliass Zaimi werd niet goed verwerkt door Kramers en de bal rolde het doel in, 2-2. In de bloedstollende slotfase was SVW nog dichtbij de zege. In blessuretijd werd een goede vrije trap van Hicham Farhou net onder de lat weg getikt door de doelman. Diep in blessuretijd nog een aanval over de linkerflank van Nivo Sparta en in de rebound schoot Abdullah Tan de winnende binnen, 3-2.

SVW speelt volgende week zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.
De aftrap bij SVW - DZC '68 staat gepland om 14.30 uur.