Cranenburgsestraat 33 A
6561AM
GROESBEEK
tel. 024-3977811

SVW heeft vanmiddag een onnodige en zure nederlaag geleden in de 1e klasse. 75 minuten was er geen vuiltje aan de lucht, maar een persoonlijke fout en het onbenut laten van diverse (grote) kansen kwam de ploeg van trainer Tutu N’dona duur te staan: 2-1.

In de beginfase had SVW moeite om in het spel te komen. Het was de bal te snel kwijt aan de thuisploeg. Gaandeweg de eerste helft bemoeide SVW zich meer op de helft van Achilles’29 en op het half uur speelde Mounir el Ouazizi zich vrij maar zag zijn schot uit het doel worden gewerkt. Twee minuten later kreeg Ahmed Kelifa zijn hoofd niet voldoende tegen de bal na een scherpe cornerbal. Denzel Libretto zette el Ouazizi met een lange bal voor de doelman maar de aanvoerder schoot wild over. Twee minuten later leek Libretto zelfs de score te openen maar via een tegenstander ging het schot rakelings naast. Vlak voor rust was daar de verdiende voorsprong. Doelman Yorrit Kanters kreeg een vrije trap van el Ouazizi niet onder controle en Ahmed Kelifa was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te werken.

In de tweede helft had SVW lang de controle. Tien minuten na de rust schoot el Ouazizi net over. Doelman Lex Kramers moest voor het eerst handelend optreden tegen een schot van Joshua Isibor. Een kwartier voor tijd een persoonlijke fout in de verdediging, waar Nasreddine el Khalki onbedoeld spits Joël Tshibamba alleen voor de doelman zette en de ex-prof van o.a NEC en Lech Poznan schoot vakkundig de 1-1 binnen en bracht het geloof terug bij de thuisploeg. Paar minuten later had SVW de voorsprong weer moeten pakken, el Ouazizi kwam alleen voor de doelman, besloot voor zichzelf te gaan waar breed leggen een betere optie was, en zag doelman Kanters redding brengen. Uit een hoekschop redde Kramers goed op een kopbal van Marco Kooijmans en zag Isaac Quaye net naast koppen. Hicham Farhou zag aan de andere kant zijn inzet uit de korte hoek worden getikt. In de open slotfase viel het kwartje vlak voor tijd nog verkeerd ook. Kooijmans mocht ongehinderd een bal verlengen met het hoofd: 2-1. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en zodoende liet SVW een grote kans liggen om de volgende 3 punten bij te schrijven.

Aanstaande dinsdag oefent SVW in Hoornaar tegen SteDoco (20:15 uur) en volgende week zaterdag wacht het bekerduel met Achilles Veen op Sportpark Molenburg.

Bron foto's: Facebookpagina Achilles'29