Sportlaan 7
3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

SVW verloor vanmiddag op een kletsnat Sportpark De Lockhorst de derby in en tegen Sliedrecht. De degradatiekraker was voetballend gezien van een matig niveau. De thuisclub was uiteindelijk de gelukkigste en kon een driepunter bijschrijven dankzij het winnende doelpunt van Marciano Simonis.

Een cruciaal moment in de wedstrijd vond al plaats in de 8e minuut. Er was nog geen doelkans geweest en nog niets noemenswaardigs gebeurd, toen Quinton Eugenia op volle snelheid richting strafschopgebied opstoomde en Kulubrhan Frezghi de doorgebroken Sliedrechts-speler neerhaalde. Arbiter Collé kende geen genade en trok direct de rode kaart voor de SVW-speler. Met 10 tegen 11 veranderde het spelbeeld niet. SVW bleef de meest gevaarlijke ploeg en Sliedrecht bleef zich voornamelijk beperken tot het in laag tempo rondspelen van de bal. Na 23 minuten voetbal leek Sliedrecht op 1-0 te komen, het doelpunt werd al bejubeld door de speaker, maar Collé had een overtreding geconstateerd, zodat dit Sliedrechtse feestje niet doorging. In de 35e minuut een steekbal van Mounir el Ouazizi op Musab Avdirahman, die net te kort kwam om tot scoren te kunnen komen. Op slag van rust was het raak voor de thuisclub. Marciano Simonis knalde de 1-0 tegen de touwen, het was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft werd zowel het weer als het voetbal steeds slechter. Sliedrecht vond de stand wel best en SVW probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. Tot de 71e minuut. Ahmed Kelifa brak door op rechts en trok de bal voor op Mounir el Ouazizi, die in vrijstaande positie de bal wat gehaast over het doel knalde. Twee minuten later een dropkick van Coen van der Waal, die maar net naast het doel van Lex Kramers vloog. Het was ook meteen de laatste doelkans van de wedstrijd.

Sliedrecht pakt met de zege een marge van zes punten op SVW, dat steeds verder wegzakt in het drijfzand. De volgende wedstrijd is echter op 15 april tegen Duno D, dat er ook niet florissant voor staat en in Doorwerth nog met 1-2 werd verslagen door de Gorinchemse formatie.
De aftrap bij SVW – Duno D is om 14.30 uur op Sportpark Molenburg.