Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

Niet voor de eerste keer dit seizoen, werd SVW afgetroefd op efficiency. In een duel dat lang gelijk op ging, scoorde de thuisclub slechts één keer, waar de gasten uit Doorwerth aan minder kansen genoeg hadden voor het maken van vier doelpunten. De zijden draad waar SVW aan hangt in de 1e klasse, is nu nog dunner geworden. Handhaving lijkt een onmogelijke opgave te worden voor de streepjes.

In de beginfase zocht SVW nadrukkelijk de aanval, maar tot doelgevaar leidde het niet. In de 12e minuut kwam Duno D voor het eerst eruit. Een scherpe voorzet vanaf de linkerflank werd ongelukkig in het eigen doel gegleden door Maxim Kivaka, 0-1. SVW herpakte zich en in de 24e minuut was het dichtbij de gelijkmaker. Mounir el Ouazizi knalde hard op de lat en in de rebound werd een inzet van Yosief Ghide van de lijn gehaald. Op het half uur weer SVW, Denzel Libretto kwam vrij voor de doelman, maar deze wist de inzet van Libretto nog naast zijn doel te tikken.

In de tweede helft was er al snel een Doorwerthse handsbal binnen de zestien meter en de arbiter legde de bal op de stip. Hicham Farhou joeg de bal hard in de touwen voor de verdiende gelijkmaker, 1-1. In de 64e minuut leek Benjamin Maria de gasten op voorsprong te gaan schieten, maar Lex Kramers redde katachtig en hield SVW in leven. In de 74e minuut twee cruciale momenten vlak na elkaar. Eerst leek SVW op weg naar het doel, maar volgde een twijfelachtig vlagsignaal van de KNVB-grensrechter. In de daarop volgende aanval schoot Duno D raak. Samuel Wakana kreeg de bal voor de voeten en haalde uit, 1-2. SVW was geknakt na deze dreun en Duno D werd in de blessuretijd geen strobreed meer in de weg gelegd bij de 1-3 van Justin Paal en de 1-4 van Benjamin Maria.

De gasten uit Doorwerth liepen feestvierend van het veld en bij SVW overheerste de teleurstelling en was er berusting.
Volgende week zaterdag speelt SVW een uitwedstrijd in Langbroek. De aftrap bij SVL – SVW is om 14.30 uur.