Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-614467

SVW zette vanmiddag een belangrijke stap in de strijd tegen degradatie. De streepjes wonnen dik verdiend van Achilles ’29 en stegen daarmee naar de 12e plek op de ranglijst. In de resterende 9 wedstrijden heeft de ploeg nog alles om voor te strijden.

Op een zonovergoten Sportpark Molenburg was het goed toeven langs de lijn. Beide ploegen moesten winnen, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke en aanvallende pot voetbal. En dat werd het ook. SVW zocht direct de aanval. Al in de 2e minuut werd Patrick Zwart gevaarlijk met een kopbal. In de 10e minuut was SVW nog dichter bij de openingstreffer, Hicham Farhou knalde de bal hard op de lat. Na precies een kwart wedstrijd was het dan toch verdiend raak voor de thuisclub. Een voorzet van Patrick Zwart was op maat voor de gedreven spelende Mounir el Ouazizi, 1-0. Na ruim een half uur een goede aanval van Achilles ’29, dat Lex Kramers op zijn weg vond. In de 40e minuut verdubbelde SVW de score. Hicham Farhou vond Mounir el Ouazizi en de spits aarzelde niet, nam aan en knalde zijn tweede van de middag tegen de touwen, 2-0.

Na rust ongeveer hetzelfde spelbeeld, al kwam de ploeg uit Groesbeek nu wel iets meer in het spel voor. In de 58e minuut ontsnapte SVW aan de aansluitingstreffer. Na een hoekschop van Achilles werd de bal uiteindelijk door Adem Kahraman van de lijn gehaald. In de 72e minuut viel alsnog de 2-1, een tegenstoot werd afgemaakt door Massimo Fonseca Hoogerwerd en de spanning was ineens volledig terug. Toch kwam SVW niet echt meer in de problemen. De kansen op 3-1 stapelden zich op in de slotfase en vlak voor tijd viel de bevrijdende treffer. Christiaan Perrier zette hoog druk, Hicham Farhou legde af op El Ouazizi en de spits schoot beheerst binnen, 3-1. Hattrick voor Mounir el Ouazizi in een wedstrijd die vooral gekenmerkt werd door de prima teamprestatie van SVW.

Alle foto's van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

Volgende week zal SVW in een tegen Bennekom aantreden.