Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

Wie gek is op aanvallend voetbal en veel doelpunten, die zit wel goed bij SVW. Vanmiddag waren er in de bekerwedstrijd tegen het Bredase Beek Vooruit maar liefst negen doelpunten te bewonderen, waarvan zes van Gorinchemse makelij. Spits Christiaan Perrier tekende voor zijn eerste hattrick dit seizoen en de drie punten in de bekerpoule bleven in Gorinchem.

Al in de 11e minuut was het raak. Een voorzet van Mounir el Ouazizi werd door Perrier via de binnenkant van de paal tot doelpunt gepromoveerd, 1-0. Het was ook in no time weer gelijk. Na een onhandige overtreding schoot Loek Schalk de strafschop feilloos binnen, 1-1. In de 23e minuut kwam SVW weer op voorsprong, Doelman Teun van Kerkvoorde schoot de bal tegen Perrier aan, de bal rolde het doel in, 2-1. Beek Vooruit voetbalde, net als SVW, fris en fruitig en nog voor het half uur was verstrekken stond het alweer gelijk. Menno Baremans strafte Gorinchemse balverlies direct af, 2-2. De technisch behendige Mounir el Ouazizi ontving in de 34e minuut de bal op de rechterflank en schoot in de korte hoek raak, 3-2. El Ouazizi tekende in de 40e minuut ook voor de 4-2, na een dieptepass van Yosief Ghide schoot de aanvoerder raak. Zes goals dus in een eerste helft die in razend tempo verliep.

Na rust gingen beide teams vrolijk verder met scoren. Nils Nagelkerke kopte raak uit een hoekschop, 4-3. Twee minuten later strafte Christiaan Perrier een foutje van de Brabantse doelman keihard af. Perrier pikte de bal op en schoot in het dak van het doel raak, 5-3. Het slotakkoord was voor Denzel Libretto, die de bal in blessuretijd in de verre hoek raak krulde, 6-3.

Aanstaande dinsdag speelt SVW op het eigen Molenburg een oefenduel. De aftrap bij SVW - Alblasserdam is om 20.15 uur.