Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-614467

Twee aanvallend ingestelde ploegen, die beide wilden voetballen, maakten er vanmiddag op Sportpark Molenburg een waar spektakelstuk van. Lang leek de lepe 2e klasser FC Binnenmaas aan het langste eind te trekken, maar een ware inhaalrace van SVW leidde in de slotfase van de wedstrijd tot maar liefst drie Gorinchemse doelpunten, waardoor SVW met 5-4 alsnog aan het langste eind trok.

In de beginfase van de wedstrijd kwam FC Binnenmaas als een ware Femke Bol uit de startblokken. Het leidde tot drie grote kansen binnen een paar minuten. Lex Kramers redde nog op de eerste grote kans, maar in de 6e en 9e minuut was het wel twee keer raak, met een 0-2 achterstand tot gevolg. Gaandeweg de eerste helft kwamen de streepjes steeds beter in het spel en drukte het FC Binnenmaas steeds verder vast op eigen helft. In de 22e minuut raakte Mounir el Ouazizi nog de paal, maar twee minuten later was het via een puntertje wel raak, 1-2. Vlak voor rust weer Binnemaas, wat een afstandsschot op de lat boven Lex Kramers liet ploffen. Even later was het aan overkant wel raak. De sterk spelende Denzel Libretto krulde de bal raak in de verre hoek, 2-2.

Na rust startte SVW net zo slap als in de eerste helft. Het leidde nu nog sneller tot tegendoelpunten, via Junior van Esch en Nefuani, 2-4. SVW rechtte de rug en kreeg kansen via Claudy Nzita en Zeki Laaiti. De krankzinnige slotfase was volledig voor SVW. Denzel Libretto zorgde in de 83e minuut met een vliegende kopbal voor de aansluitingstreffer, 3-4. Twee minuten later leidde Libretto de gelijkmaker in, die via een verdediger van Binnenmaas doel trof, 4-4. Maar SVW wilde nog meer en kreeg dat ook. Een indraaiende voorzet van Zeki Laaiti werd door Mounir el Ouazizi in de verre hoek binnen gekopt, 5-4!

Aanstaande dinsdag speelt SVW opnieuw een thuiswedstrijd.
De aftrap bij SVW - Hardinxveld staat gepland om 20.00 uur.

Verslag & foto's: Ronald Tukker