SVW JO11-1  -  MVV’58 JO11-1   2-1

Nadat we in de eerste seizoenshelft op een verdienstelijke 2e plaats van de 2e klasse waren geëindigd, mochten we het nu een niveau hoger proberen: in de 1e klasse. Vorige week was Hardinxveld JO11-1 met 6-3 een maatje te groot voor onze mannen. Vandaag speelden we tegen MVV’58 JO11-1. Een ploeg die in het eerste half jaar 1 was geëindigd in de 1e klasse en nu weer voor de titel gaat.

In tegenstelling tot vorige week was Finn weer fit en beschikten we weer over Mirac. We waren dus compleet. De beginfase was voor beide teams aftasten. Mirac was de baas over de behendige spits en Wasilis en Mert zorgden dat de vleugelspitsen van de ploeg uit Meteren er niet aan te pas kwamen. Thom zorgde voor de balans op het middenveld. Na een minuut of 10 kreeg SVW een licht overwicht. Finn was balvast en zorgde dat Rik af en toe gevaarlijk werd. In de 17e minuut werd, de tot dan toe onzichtbare, Mauro in stelling gebracht. Efe gaf de bal, na een goede actie, strak voor. En Mauro ramde met zijn hoofd de bal in het doel. Zijn kopballen zijn een gevaarlijk wapen, waar maar weinig tegenstanders een antwoord op hebben. 1-0!

SVW bleef hier na goed spelen, was via Finn en Rik nog 2x gevaarlijk en bouwde zo nu en dan goed op. Totdat het 1x fout ging. MVV’58 onderschepte een bal vanuit de SVW-verdediging en strafte het meteen af. 1-1. Wat we al vaker opmerkten, kwam nu ook uit. Elke fout wordt op dit niveau keihard afgestraft. MVV’58 ging er een schep bovenop doen en kreeg steeds meer de overhand. Ryan keepte alert, kwam een paar keer goed uit en zorgde voor rust achterin. Na 25e minuten was het SVW dat weer op voorsprong kwam. Weer zag Efe goed dat Mauro wegliep van zijn verdediger en stuurde hem diep.  Mauro nam de bal goed aan en stuurde de uitkomende keeper en verdediger het bos in. Hij kon vervolgens de bal met links in het lege doel tikken 2-1!! Weer drong MVV’58 aan en het duel werd in de laatste minuten van de 1e helft feller. De scheidsrechter loste een handgemeen tussen Mert en zijn tegenstander goed op: handen schudden en als “grote” kerels voetballen we door.

Het begin van de 2e helft werden we ver naar achteren gedrukt door onze sterke tegenstander, die absoluut geen punten wensten te verliezen. Maar steeds liepen zij tegen onze muur van verdedigers op. Mert en Mirac konden met hun snelheid en fysiek elk gevaar neutraliseren en Wasilis kwam heel slim steeds voor zijn man en dat frustreerde MVV’58. Ryan bewees met goed keeperswerk, dat een goede keeper onmisbaar is in de 1e klasse.

Aan opbouwen kwam SVW niet meer. Omdat MVV’58 zo goed druk zette, spraken we af om meer met lange ballen te spelen. Het veld werd daardoor langer. Thom kreeg hierdoor meer ruimte op het middenveld om Finn en Rik aan te spelen. Zij gaven SVW meer lucht met hun dribbels. Efe was met zijn snelheid ook een gevaar. MVV’58 hield het overwicht, zonder echt hele grote kansen te krijgen. Die kregen wij met Rik en Mauro: 2x de paal en goede reddingen van de keeper hielden de 3-1 tegen. In de slotfase besloot MVV’58 alles-of-niets te spelen. De keeper ging met de laatste corner mee en kreeg de bal tegen zijn hoofd. De bal ging gelukkig ruim naast, waarna de goed leidende scheidsrechter af floot voor het einde.

Een knappe overwinning tegen een sterk MVV’58, dat liet zien dat zij een kampioenskandidaat zijn. Maar als wij zelf zo blijven spelen en blijven werken, gaan wij meer stunten in deze sterke 1e klasse. Volgende week oefenen we tegen VVAC JO11-1 en de competitie wordt hervat 9 maart met de uitwedstrijd tegen Theole JO11-1

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!